Искате ли мека, блестяща, копринена коса? Тогава се нуждаете от маска за коса! Маските за коса имат разплитащо и подхранващо действие, може да ги използвате при всяко миене. Голямото разнообразие от видове, които се предлагат на пазара ще ви позволи да намерите най-добрата за себе си без значение дали имате сух, нормален или мазен скалп.

Според повечето фризьори и професионалисти в разкрасителния бранш изборът на маска за коса е по-важен от избора на шампоан, защото с нея се остава поне от три до пет минути. Тя е продуктът, чието действие остава най-дълго след измиване на косата. За да подсилите действието на шампоана ви препоръчваме да използвате маска от същата серия и от същия производител.

Видът на маската според типа скалп:

В случай, че косата ви е с мазен скалп може да нанасяте маската само по дължините, тъй като скалпа се подхранва сам от отделяната секреция. Препоръчваме ви маска за обем, тъй като тя допълнително изсушава.

1

При мазен скалп, но сухи краища може да нанасяте маска по дължините на косата. За сухите краища действат добре маските с масла от арган, копринени протеини, ленено семе.

Ако имате суха коса, нанасяйте маската както в корена, така и по дължините. Използвайте маски с масла, с хиалурон, с липиди. Те осигуряват желаната мекота и блясък. Ако косата е изключително суха може да смесите маската с ампула за суха коса. По този начин ще проведете терапия в домашни условия.

възстановяваща маска

За тънка коса изберете маски с колаген, кератин или с хиалурон. Може да използвате и маски за обем. Нанасяйте ги и в корена, ако сте със сух скалп. Маската ще повдигне косата, но за по-дълготраен ефект, съчетайте с третиращи продукти за обем – спрей, пяна и др.

При накъсан и увреден косъм използвайте маски за коса с кератин. Кератинът я прави устойчива на външни фактори и я подхранва. Спомага за лесното разплитане на косата и я защитава от последваща термична обработка със сешоар, маша или преса.

При боядисани коси е желателно да се използват маски, които са със специално разработени формули за боядисана коса. Не се изкушавайте да вземете продукти за суха коса. Маските за боядисана коса са по-подхранващи, тъй като нуждите на боядисания косъм са по-големи. Здравината и блясъка при този тип коса се постига по-трудно заради химичната обработка.

Използвайте професионални маски за коса през цялата година. За летния сезон ви препоръчваме маски с UV защита, тъй като слънчевите лъчи увреждат косъма. Маските защитават косъма от външни, фактори като студ, слънце, вятър. Доверете се на професионалната козметика, при която се използват съставки с по-високо качество. Формулите се разработват в лабораториите на най-големите производители. Голям асортимент от качествени маски за коса може да откриете в онлайн магазин Боген.